Laureaci konkursu „Wolontariat – mój pomysł na pomaganie innym”

Konkurs miał na celu: promowanie postawy prospołecznej i idei wolontariatu. Jego hasło brzmiało: „Wolontariat – mój pomysł na pomaganie innym”. Prace zostały ocenione pod względem merytorycznym: za zgodność z tematem, za estetykę, samodzielność, pomysłowość i kreatywność. Jury konkursowe postanowiło nagrodzić 40 prac.

Kategoria: klasy I-III szkoły podstawowej (prace plastyczne)
I miejsce: Szymon Jesionkowski, kl. I, Szkoła Podstawowa im. Stanisława Palczewskiego w Drygałach, opiekuni: Renata Murawska, Wioletta Zakrzewska

II miejsce: Tytus Rekść, kl. I, Szkoła Podstawowa nr 3 im. Jana Pawła II w Olecku, opiekun: Danuta Baranowska

III miejsce: Wiktor Dunowski, kl. III, Szkoła Podstawowa im. Feliksa Nowowiejskiego w Wydminach; opiekun: Ewa Rożenko.

Wyróżnienia:
Michał Kalinowski, kl. III, Szkoła Podstawowa im. kard. Stefana Wyszyńskiego w Rożyńsku Wielkim, opiekun: Katarzyna Kadłubowska
Ulina Luchiańska, kl. III, Szkoła Podstawowa nr 3 im. Jana Pawła II w Olecku, opiekun: Danuta Baranowska
Natan Tylęda, kl. II, Szkoła Podstawowa w Kaletniku, opiekun: Celina Zubrzycka
Jan Bagiński, kl. III, Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Suwałkach; opiekun: Monika Czekało
Zuzanna Rolnik, kl. II, Szkoła Podstawowa im. Feliksa Nowowiejskiego w Wydminach; opiekun: Ewa Rożenko
Natalia Zysko, kl. II, Szkoła Podstawowa nr 2 im. Zygmunta Augusta w Augustowie; opiekun: s. Marlena Karman
Dominika Ławrynowicz, kl. III, Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej; opiekun: Beta Zapolska
Zofia Grądwald, kl. III, Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej; opiekun: Beta Zapolska

Kategoria: klasy IV-VI szkoły podstawowej (prace plastyczne)
I miejsce: Julia Mrozowska, kl. V, Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Białej Piskiej; opiekun: Beta Zapolska

II miejsce:  Zofia Jurewicz, kl. IV, Szkoła Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku, opiekun: Maria Chaberek

III miejsce: Szymon Drągowski, kl. V, Szkoła Podstawowa im. kard. Stefana Wyszyńskiego w Rożyńsku Wielkim, opiekun: Katarzyna Kadłubowska

Wyróżnienia:
Klara Kowalewska, kl. IV, Zespół Placówek Oświatowych w Baniach Mazurskich, opiekun: Bożena Łobacz
Laura Mazalewska, kl. V, Szkoła Podstawowa w Kaletniku, opiekun: Celina Zubrzycka
Elina Karpowicz, kl. IV, Szkoła Podstawowa nr 5 im. Marii Konopnickiej w Ełku, opiekun: Maria Chaberek
Gabriela Brzózka, kl. V, Szkoła Podstawowa nr 2 im. Danuty Siedzikówny „Inki” w Ełku, opiekun: ks. Kamil Wielgat
Joanna Kuryło, kl. IV, Szkoła Podstawowa nr 2 im. Danuty Siedzikówny „Inki” w Ełku, opiekun: Hanna Tyszkiewicz
Ewa Lis, kl. VI, Szkoła Podstawowa im. św. Jana Pawła II w Rydzewie, opiekun: Urszula Chodań
Oliwia Potaś, kl. VI, Szkoła Podstawowa nr 9 im. Jana Pawła II w Rydzewie, opiekun: Katarzyna Sznejder
Vanessa Szewczyk, kl. V, Zespół Szkół Katolickich im. kard. Stefana Wyszyńskiego w Piszu, opiekun: Kamila Szewczyk
Milena Masłowska, kl. V, Szkoła Podstawowa nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi w Ełku, opiekun: Elżbieta Dąbrowska Łuciuk
Julia Zawadzka, kl. V, Szkoła Podstawowa nr 3 im. Henryka Sienkiewicza w Ełku, opiekun: Danuta Olichwier

Kategoria: klasy VII-VIII szkoły podstawowej (prace plastyczne)
I miejsce: Maria Augustynowicz, kl. VII, Szkoła Podstawowa w Kaletniku; opiekun: Celina Zubrzycka

II miejsce: Natalia Szwyderska, kl. VIII, Szkoła Podstawowa im. kard. Stefana Wyszyńskiego w Rożyńsku Wielkim; opiekun: Katarzyna Kadłubowska

III miejsce: Natalia Yavdoshnyak, kl. VIII, Szkoła Podstawowa nr 2 im. Zygmunta Augusta w Augustowie, opiekun: Halina Bonarska

Wyróżnienie:
Agnieszka Słowińska, kl. VII, Szkoła Podstawowa nr 3 im. Jana Pawła II w Olecku; opiekun: Danuta Baranowska

Kategoria: specjalne ośrodki szkolno-wychowawcze i warsztaty terapii zajęciowej (prace plastyczne i wizualne)
I miejsce: Paweł Sarosiak i Robert Racis (praca wizualna), Warsztaty Terapii Zajęciowej w Gołdapi; opiekun: Justyna Wołyniec-Oleszczuk

II miejsce: Oskar Jurczyk, kl. VI, Centrum Edukacyno-Terapeutyczne w Olecku; opiekun: Danuta Baranowska i Urszula Muszyńska

III miejsce: Klaudia Kozłowska, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ełku, opiekun: Anna Lentas-Zalewska

Wyróżnienia:
Kacper Szmigiel, kl. VI, Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. dra Władysława Klementowskiego w Łupkach, opiekun: Agnieszka Zadroga
Anna Janiszewska, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Gołdapi; opiekun: Mariola Staniaszek
Agnieszka Grygajtys, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Gołdapi; opiekun: Dorota Łasica
Marcel Surowiec (kl. VIII), Centrum Edukacyno-Terapeutyczne w Olecku; opiekunowie: Danuta Baranowska, Marzanna Walczyk-Surowiec
Magda Rabenda (kl. VI), Centrum Edukacyno-Terapeutyczne w Olecku; opiekunowie: Danuta Baranowska, Urszula Muszyńska
Łukasz Apacki, Warsztaty Terapii Zajęciowej w Ełku; opiekun: Izabela Zawadzka

Kategoria: szkoły średnie (prace wizualne i literackie)
I miejsce: SKC, Zespół Szkół im. Jędrzeja Śniadeckiego w Ełku, opiekun: Beata Czaplicka
II miejsce: SKC,  Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Suwałkach, opiekun: Terasa Iwanowska-Łabędzka
III miejsce: Alicja Niedźwiecka, kl. IV, II Liceum Ogólnokształcące im. Gustawa Gizewiusza, opiekun: ks. Kamil Borys

Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy!