Podziękowania i prośba z Limuru

Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus! Kochani wierni Diecezji Ełckiej! Pozdrawiamy Was  serdecznie z i kenijskiej ziemi!

Nosimy w sercach wielką wdzięczność wobec Ks. Bp. Jerzego Mazura SVD, Caritas Diecezji Ełckiej z ks. Dariuszem Kruczyńskim na czele, s. Donaty OSB, wolontariuszy misyjnych i Was Kochani za wielką życzliwość i troskę o misyjne dzieło Kościoła, a zwłaszcza o naszą misję w Limuru.

Nasza placówka jest wciąż jeszcze bardzo młoda, ale każdego dnia doświadczamy Bożej opieki nad nami. Przez te dwa lata naszego pobytu w Kenii poznałyśmy bardziej nasze podopieczne i ludzi, wśród których żyjemy. Cieszymy się bardzo, że osiem naszych dziewczynek przyjęło sakrament Chrztu, jedna przystąpiła do I-szej Komunii Św., a kolejne są przygotowywane do tego wielkiego wydarzenia.

Ojcowie Franciszkanie, do których należy Dom Dziecka św. Antoniego, dbają o rozwój duchowy i inne potrzeby dzieci, a zwłaszcza o możliwość edukacji. My również włączamy się do tych starań, aby dziewczynki, które w swoim życiu doświadczyły już tyle zła i cierpienia mogły także doświadczyć miłości Boga poprzez ludzką troskę.

Dzięki naszym przyjaciołom i ofiarodawcom wymieniłyśmy łóżka w trzech sypialniach dziewczynek z metalowych piętrowych na pojedyncze drewniane.

Siostry Benedyktynki Misjonarki z Limuru

Wszystkich, którzy chcieliby włączyć się w dalszą pomoc Misjonarkom, zachęcamy do wpłat środków pieniężnych na wyodrębniony rachunek bankowy ełckiej Caritas nr 20 1020 4724 0000 3002 0077 5429 (PKO BPO SA Odział w Ełku) z dopiskiem „Pomoc Dzieciom w Kenii”.