Zimowe buty dla bezdomnych

26 i 27 listopada oprócz ciepłej zupy rozdajemy osobom bezdomnym zimowe buty.  Po obuwie można przyjść między 12.00 a 13.00 do Domu Dziennego Pobytu przy ul. Kościuszki 17 w Ełku.

Późna jesień i zima to trudny czas dla osób bezdomnych. Oprócz jedzenia podstawą przetrwania tego okresu są ciepłe buty. A buty są jednym z najtrudniejszych do zdobycia elementów odzieży dla bezdomnych. Regularnie prosimy o przekazywanie używanego obuwia, ale rzadko trafiamy na nie wśród oddawanej odzieży. I z butami dla bezdomnych mamy co roku spory problem. Szukamy po znajomych, piszemy prośby i cieszymy się z każdej pary. Ważne, aby nadawały się jeszcze do noszenia i  pasowały rozmiarem.

Cieszymy się więc bardzo, gdy możemy rozdać podopiecznym nowe rzeczy. Firma Skarpol Edward i Wanda Skarbek obdarowała nas w tym roku kilkudziesięcioma kartonami nowego obuwia. Oprócz butów dziecięcych w przesłanych paczkach, znaleźliśmy obuwie zimowe dla dorosłych. W imieniu osób, którym pomagamy bardzo dziękujemy za ten prezent.