Caritas wydaje posiłki w Parku Solidarności

17 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem.  Dzień ten ma na celu zwrócenie uwagi na problem biedy i wykluczenia społecznego. Jest też znakiem naszej solidarności z osobami, którym brakuje podstawowych środków do życia.

Co roku Caritas Diecezji Ełckiej włącza się w obchody tego szczególnego dnia poprzez wydawanie zupy i herbaty w ełckim Parku Solidarności. Dzisiaj w godzinach 12.00-14.00 w centrum miasta można poczęstować się ciepłą grochówką, fasolką po bretońsku oraz wypić herbatę. Zwłaszcza dziś pamiętajmy o osobach, którym wiedzie się gorzej w życiu i dajmy im odrobinę naszego zainteresowania i serca.

17 października rusza również jesienno-zimowa akcja Caritas Diecezji Ełckiej pn. „Najlepsza zupa w mieście”. Od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-13.00 w Domu Dziennego Pobytu przy ul. Kościuszki 17 w Ełku będzie wydawana ciepła zupa osobom bezdomnym i ubogim.