Gala Wolontariatu i konkursy

Zapraszamy wolontariuszy i opiekunów Szkolnych Kół Caritas do udziału w Gali Wolontariatu, która planowana jest 5 grudnia 2022 r. z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza.

Podczas tego wydarzenie nastąpi rozstrzygnięcie konkursu „Lekarstwem człowiek”, polegającego na twórczej interpretacji tego hasła. Zostanie także przyznany tytuł Szkolnego Koła Caritas Roku 2022. Otrzyma je Koło, które odznacza się szczególnym zaangażowaniem w pracę charytatywną.

Zainteresowani udziałem w/w konkursach mają czas na zgłoszenia do 28 listopada 2022 r. Szczegóły i regulaminy konkursów dostępne poniżej. Dla laureatów przewidziane są atrakcyjne nagrody rzeczowe, a także wyjazd do Warszawy planowany w terminie kwiecień-czerwiec 2022 r. Prosimy ponadto o wypełnienie załączonej ankiety aktualizacyjno-sprawozdawczej.

Ramowy program Gali Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas 2022:

9.00     –          Eucharystia pod przewodnictwem J.E. Ks. Bpa Dariusza Zalewskiego w kościele pw. Najświętszego Serca Jezusowego w Ełku
10.00   –          Przejście do Ełckiego Centrum Kultury
10.15   –          Powitanie przybyłych Gości
10.30   –          Spektakl pt. „Tramwaj zwany nienawiścią” w wykonaniu grupy teatralnej „ZgiEłk” z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Ełku przy Katolickim Stowarzyszeniu Niepełnosprawnych Diecezji Ełckiej
10.50   –          Rozstrzygnięcie konkursu „Lekarstwem człowiek”
11.20   –          Rozstrzygnięcie konkursu „Szkolne Koło Caritas Roku 2022”
11.30   –          Wspólna agapa

Koordynator konkursów i Gali Wolontariatu: ks. Ryszard Sawicki, rsawicki@caritas.pl, tel. (87) 441 70 24.