Warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących POPŻ

W piątek, 18 lipca 2022 r. w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej po raz kolejny odbyły się warsztaty kulinarne w ramach działań towarzyszących Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2021. Przeprowadzili je p. Urszula Sawicka i ks. Dariusz Kruczyński. Tematem przewodnim były zasady przygotowywania przetworów oraz pomysły na potrawy w upalne dni. Celem warsztatów było zdobycie nowych umiejętności kulinarnych przez beneficjentów POPŻ. Szkolenie dostarczyło uczestnikom wiedzy, jak gotować smacznie, szybko i ekonomicznie, a także jak odżywiać się zdrowo i przeciwdziałać marnowaniu żywności. Warsztaty zostały przeprowadzone w godz. 14.45-16.45 i 17.00-19.00 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 współfinansowany jest z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebujących Podprogram 2021.